Kraanbaan op beton

Sommige kraanbanen worden rechtstreeks op het beton aangebracht. Een dergelijke kraanbaan bestaat uit een grote stalen plaat met daarop de spoorstaven en een klembevestiging. Het systeem kan op de juiste hoogte en lengterichting worden afgesteld, waarna het d.m.v. betonboren, verankeren en ondergieten bedrijfgereed is. Dergelijke systemen worden toegepast bij nieuwbouwprojecten, renovatie of uitbreiding.

Kraanbaan op beton – continu ondersteund

Een continu ondersteunde kraanbaan kenmerkt zich door rails gemonteerd op een doorlopende stalen onderlegplaat met een doorlopende ondergieting, al dan niet gemonteerd in een betongoot. Dit systeem is zeer geschikt voor hoge dynamische wielbelastingen.

Indien de wielbelasting de helft is van de maximaal toegestane wielbelasting op de rails, bestaat er de mogelijkheid om de stalen onderlegplaat weg te laten. De rails wordt dan door middel van ankerbouten door de railvoet verankerd op beton. Kenmerkend zijn de geboorde gaten in de railvoet en de doorlopende ondergieting. Dit systeem is alleen geschikt voor kraanrails met een brede voet (type A).

Kraanbaan op beton – discontinu ondersteund

Railsystemen Beton Discontinu

Een discontinu ondersteunde kraanbaan kenmerkt zich door rails -al dan niet gemonteerd in een betongoot- op stalen steunplaten of railstoelen, met een hart-op- hart-afstand van ca.500 – 1000 mm.

Elke steunplaat wordt afzonderlijk ondergoten. Railstoelen kunnen direct geïntegreerd met de wapening in het beton worden gegoten. Dit systeem is geschikt als een doorgaande ondersteuning niet noodzakelijk of niet mogelijk is.

Referentieprojecten

Vraag offerte aan

Wilt u een offerte aanvragen, of wilt u meer weten over onze producten of diensten?

Bel ons op:
+31 (0) 226 – 42 53 00

U kunt natuurlijk ook dit contactformulier invullen en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.