Waarom onderhoud?

Het primaire doel van onderhoud is om de betrouwbaarheid van uw installatie en dus ook van het railsysteem te vergroten. Middels onderhoud worden eventuele gebreken tijdig waargenomen en wordt de kans verkleind dat de installatie of railsysteem ongewenst plotseling buiten bedrijf raakt en grote (economische) schade wordt geleden. Een goed onderhouden railsysteem heeft een positieve uitwerking op de levensduur en bedrijfszekerheid van uw installatie.

Naast een grotere mate van bedrijfszekerheid schrijft de wetgeving in onder andere de Arbowet en machinerichtlijnen ook voor, dat uw installatie, apparatuur of kraanbaan geregeld geïnspecteerd en onderhouden moet worden door gekwalificeerd personeel.

Voordelen van Bemo Rail

 • Innovatief en bevlogen partner
 • Goed opgeleid, ervaren en gekwalificeerd personeel
 • Onderhoud aan alle type railconstructies
 • Lokaal aanwezig met wereldwijde kennis
 • Meer dan 50 jaar ervaring
 • Grote voorraad reserve-onderdelen beschikbaar
 • Eigen productiefaciliteit voor oplossingen op maat
 • Gecertificeerd volgens EN- 1090-4, ISO 9001, VCA en ISO 3834-2

Mogelijkheden

Visuele opname

Vrijblijvend komen wij bij u langs voor een kennismakingsgesprek en om een visuele opname uit te voeren, om zo een globale indruk te krijgen van de wensen voor uw railconstructie. Met deze informatie kunnen wij voor u een gepast (onderhoud)advies op maat maken. Tevens kan ons bedrijfsbureau, met onze eigen ingenieurs, u op maat adviseren.

Inspectie

Een inspectie heeft als doel om in detail de staat van de kraanbaan te beoordelen en vast te leggen in een rapportage. Naast het rapporteren en vastleggen van de waarnemingen worden ook conclusies en aanbevelingen gedaan. De rapportage wordt met u besproken en in overleg wordt een offerte uitgebracht voor eventuele herstelwerkzaamheden.

Preventief onderhoud

Het preventieve onderhoud heeft als doel de staat van het railsysteem volgens een vaste frequentie te controleren en waar nodig op peil te houden. Bemo Rail adviseert jaarlijks preventief onderhoud uit te voeren. De onderhoudsinspectie omvat onder andere het volgende:

 • Visuele opname railsysteem
 • Visuele opname lassen en/of overgangen
 • Slijtagemeting aan de rail
 • Controleren loopvlak kraanwiel op de rail
 • Natrekken bevestigingsmiddelen
 • “Repair before it breaks” binnen het vooraf gestelde budget

Inmeten van railsysteem

Het inmeten van het railsysteem heeft als doel de geometrie vast te leggen. De resultaten van de meting worden in een rapportage verwerkt. In de meetrapportage wordt de ligging van het railsysteem in hoogte en richting in kaart gebracht. In de rapportage worden de gevonden waarden getoetst aan de gehanteerde normering.

Op basis van de bevindingen in de rapportage brengen wij een advies uit over uit te voeren maatregelen. De frequentie van inmeten is afhankelijk van factoren en is per situatie verschillend.

Onderhoudscontract

De wetgeving omschrijft in o.a. de Arbowet en machinerichtlijnen dat u de kraanbaan geregeld dient te laten inspecteren en te onderhouden door gekwalificeerd personeel.

Bemo Rail biedt service en preventief onderhoud aan op alle railsystemen ongeacht het merk of type, ervan uitgaande dat deze onder normale omstandigheden te bereiken zijn. Met een Bemo Rail onderhoudscontract bent u verzekerd van regulier onderhoud aan uw kraanbaan voor een optimale performance.

Tijdens preventief onderhoud wordt uw kraanbaan geïnspecteerd op de algehele staat van onderhoud, railbreuken, slijtage en bevestigingsmiddelen. Tevens zal na de onderhoudsbeurt een checklist worden opgemaakt, waarin onze bevindingen zijn genoteerd.

Het onderhoud wordt door onze eigen gekwalificeerde monteurs uitgevoerd, waardoor wij de kwaliteit van de geleverde diensten altijd kunnen waarborgen.

Een onderhoudsovereenkomst bij Bemo Rail biedt het hele jaar door voordelen. Zo krijgt u behalve periodiek onderhoud aan uw installaties tevens prioriteit bij storingen binnen de mogelijkheden van onze planning.

Contact

Wilt u een offerte aanvragen, of wilt u meer weten over onze producten of diensten?

Bel ons op:
+31 (0) 226 – 42 53 00

U kunt natuurlijk ook dit contactformulier invullen en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.


Vragen?

Bel met onze verkopers

Bel ons via: 0226 - 425300

of contacteer een van de volgende personen

George Nieuwland
Senior Projectmanagement & International Sales
Roeland Hondema
Projectmanagement & International Sales
Adriaan Nagtegaal
Projectmanagement & International Sales