Certificering

Bemo Rail is gecertificeerd op verschillende vlakken, bekijk onze certificaten hieronder. We vinden het uitermate belangrijk en vanzelfsprekend om veilig te werken volgens de hoogste normen op het gebied van kwaliteit. Onze vakexperts volgen regelmatig cursussen om te blijven voldoen aan de vereiste standaarden.


Safety Culture Ladder

Om het belang van veilig werken te benadrukken is Bemo Rail met ingang van 2024 gecertificeerd voor de NEN-veiligheidsladder: Safety Culture Ladder. In deze norm ligt de nadruk op het verhogen van het veiligheidsbewustzijn. Veiligheid heeft ten alle tijden de hoogste prioriteit binnen Bemo Rail: “Wij Werken Veilig” is niet voor niets ons statement.

 

 


EN 1090 exc 4 certificering

Bemo Rail is per juli 2014 officieel EN1090 gecertificeerd door DNV volgens de hoogste executieklasse 4.

Dit is dé norm voor het vervaardigen van staalconstructies die wettelijk per 1 juli 2014 van kracht is gegaan. De eisen voor het vaststellen van de conformiteit van constructieve delen zowel als de technische eisen voor staalconstructies volgens de EN1090 zijn vakkundig geïmplementeerd in het kwaliteitssysteem van Bemo Rail. DNV stelde vast dat de medewerkers met passie hun vak verstaan en goed zijn onderlegd. De ‘geest van de norm’ wordt goed vertaald in de uitwerking van de (proef)projecten en in het EN1090 kwaliteitssysteem. Bemo Rail mag en kan nu alle mogelijke projecten aannemen en uitvoeren volgens EN1090, in élke executieklasse.


NEN-EN-ISO 9001:2021 certificering

Dit document bevestigt dat de kwaliteitssystemen van Bemo Rail zijn gecertificeerd en in overeenstemming bevonden door DNV BV met het navolgende kwaliteitssysteem, standaard en richtlijnen: NEN-EN-ISO 9001:2021

Het gecertificeerde kwaliteitssysteem geldt voor de navolgende activiteiten: ontwerp, levering, aanleg en onderhoud van railgebonden constructies, railgebonden transportinstallaties en railgebonden voertuigen.


VCA ** 2017/6.0 Certificaat

Het Nederlands Certificatie Kantoor B.V. verklaart hiermee dat het veiligheidsbeheerssysteem van Bemo Rail B.V. voldoet aan de eisen uit de VGM Checklijst Aannemers (versie 2017/6.0). Het veiligheidssysteem is van toepassing op: construeren, aanleg en onderhoud van railgebonden constructies, railgebonden transportinstallaties en railgebonden voertuigen. (NACE code C 28.22).


Certificering eisen ISO 3834 2

Bemo Rail voldoet aan het hoogste kwaliteitsniveau van het kwaliteitsborgingsysteem voor het smeltlassen van metalen 3834-2: uitgebreide kwaliteitseisen.

De laswerkzaamheden en aanverwante activiteiten die van invloed zijn op de integriteit van de lassen door Bemo Rail voldoen aan de kwaliteitseisen voor smeltlassen van metalen, gesteld in de norm ISO3834.

Geldigheidsgebied betreft de gehele organisatie: productie, montage, levering en onderhoud van rail gebonden constructies, transport installaties en voertuigen. Lasprocessen: 111, 135 , 136, 138, 71.

Bemo Rail werkt uitsluitend met gekwalificeerde lassers en volgens goedgekeurde procedures onder toezicht van een geaccrediteerde onafhankelijke keuringsinstantie.