Kraanbaan op ballastbed

Het gebruik van een ballastbed zorgt voor stabiliteit, het dempen van de trillingen en voor de afvoer van overtollig regenwater. Als de constructie volledig gevuld is, kunnen de dwarsliggers in hoogte worden uitgelijnd. Met een hydraulische krik wordt de rail in de juiste positie genivelleerd. Met de speciaal door Bemo Rail ontworpen stopmachine wordt de ballast onder elke dwarsligger verdicht.

De voordelen van dit systeem zijn:

  • Bij reguliere zetting in de ondergrond kan dit eenvoudig worden tegengegaan. Door middel van onderstoppen en regulier onderhoud kan het ballastsysteem gemakkelijk terug worden gebracht naar de gevraagde toleranties.
  • Relatief lage investeringskosten ten opzichte van aanbrengen fundatie van reguliere constructies op beton.

Kraanbaan op betonnen dwarsliggers

Bemo Rail heeft speciaal voor kraanrailconstructies met hoge wielbelastingen een eigen betonnen dwarsligger. De rails wordt gemonteerd op een dwarsligger, met een zware veerklem en een elastische onderlegplaat. De dwarsligger kan zeer nauwkeurig worden aangebracht in een grindbed, op zandcementstabilisatie, of in repak. De gehele railconstructie kan zo nodig worden toegepast in combinatie met verharding (asfalt, betonbeplating of bestrating). Van belang is dat de ondergrond goed is verdicht.

Kraanbaan op houten dwarsliggers

Naast de betonnen dwarsliggers wordt door Bemo Rail gebruik gemaakt van hardhouten dwarsliggers, voorzien van een steunplaat en railbevestigingsmateriaal. Verder wordt het op dezelfde wijze aangebracht als de betonnen dwarsligger.

Kraanbaan op kunststof dwarsliggers

Kunststof kraanbaan-dwarsliggers worden gemaakt van gerecycled plastic, een sterk product met een lange levensduur van ca. 50 jaar. Kunststof wordt al vele jaren wereldwijd toegepast bij bruggen en daarnaast wordt het ook toegepast bij wissels, treinbanen, metro’s, GVB-bedrijven en bij industriële toepassing. Voordeel is de hoge productiecapaciteit, het product is sterk, duurzaam, licht van gewicht, makkelijk en snel te monteren en volledig circulair.

Spoor op dwarsliggers

Rails op dwarsliggers

Evenals kraanbanen kan industriespoor gemonteerd worden op diverse typen betonnen, houten of kunststof spoorliggers. De spoorrails op de dwarsliggers kunnen worden toegepast bij fabrieksterreinen en private aansluitingen voor spoor.

Referentieprojecten

Vraag offerte aan

Wilt u een offerte aanvragen, of wilt u meer weten over onze producten of diensten?

Bel ons op:
+31 (0) 226 – 42 53 00

U kunt natuurlijk ook dit contactformulier invullen en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.