Zwavelbeton dwarsliggers

Zwavelbeton dwarsliggers

Zwavelbeton: spoordwarsliggers en kraandwarsliggers van zwavelbeton zijn 100% circulair, hebben een lage C02-uitstoot en dat zonder kwaliteitsverlies. Het product is vergelijkbaar met gewoon beton, waarbij het cement en het water zijn vervangen door zwavel.

Betonnen kraanbaan-dwarsliggers zijn zwaarder dan houten of kunststof dwarsliggers en zijn daarom bij uitstek geschikt voor voertuigen met een zwaardere wielbelasting. Een bijkomend voordeel van beton is de lange levensduur van minimaal 40 jaar en de lage onderhoudskosten.

Door de productiewijze van een betonnen dwarsligger is maatvastheid (binnen de gestelde toleranties) gegarandeerd.

Zwavelbeton kraanbaandwarsliggers

Ontworpen voor de toekomst! Hersmeltbaar beton, een industriële revolutie!

Allemaal zonder kwaliteitsverlies. Zwavelbeton is het nieuwste meest opvallende circulaire materiaal voor de aanleg van infrastructuur met een minimale impact op het milieu. Zwavelbeton is vergelijkbaar met klassiek cementbeton, waarbij cement en water worden vervangen door zwavel als bestanddeel. De productie van zwavelbeton is een fysiek proces van smelten en stollen dat eindeloos kan worden herhaald. Hierdoor is zwavelbeton 100% circulair en kan eindeloos hergebruikt worden in gelijkwaardige toepassingen. De 100% circulariteit wordt ook gegarandeerd door het exclusieve gebruik van primaire en hoogwaardige grondstoffen. Door de unieke eigenschappen van het materiaal kan de dwarsligger aan het einde van zijn levensduur worden omgesmolten en hergebruikt, inclusief alle geïntegreerde componenten.

 

Zwavelbeton spoordwarsliggers

De dwarsliggers van zwavelbeton zijn chemisch stabiel en hebben verschillende Europese accreditatietesten ondergaan door spoorweginfrastructuurbeheerders. Verschillende tests hebben aangetoond dat zwavelbeton even goed bestand is tegen de hoge dynamische belasting van treinen als traditioneel beton. Hiervoor wordt al ruim 5 jaar een testbaan gemonitord. Het is ook minder poreus dan klassiek beton. Hierdoor is zwavelbeton minder gevoelig voor infiltratie (bijvoorbeeld water). Daarom is het ook zeer goed bestand tegen chemische schade en slijtage. Door de unieke eigenschappen van het materiaal kan de dwarsligger aan het einde van zijn levensduur worden omgesmolten en hergebruikt, inclusief alle geïntegreerde componenten. Zwavelbeton heeft dus alle voordelen van een materiaal ontworpen voor de toekomst.

Vraag offerte aan

Wilt u een offerte aanvragen, of wilt u meer weten over onze producten of diensten?

Bel ons op:
+31 (0) 226 – 42 53 00

U kunt natuurlijk ook dit contactformulier invullen en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.