We maken de bruggen geheel in eigen beheer, waarbij elke traverse op maat wordt gemaakt en aangepast naar de wensen van de klant. Naast de bouw kunnen wij ook het transport en de installatie op locatie verzorgen.

Railterminals

Bij railterminals worden de wagons trekkend op één van de sporen afgeleverd, waarna de locomotieven via de traversebrug naar een omloopspoor (of een vrij opstelspoor) kunnen traverseren. Via het omloopspoor kunnen de locomotieven dan naar de andere zijde, van de op één van de opstelsporen gereedstaande wagons, rangeren. Deze wagons kunnen zo weer trekkend worden afgevoerd.

Werkplaatsen

Bij werkplaatsen wordt een traverse toegepast om locomotieven of wagons vanaf het opstelspoor zijdelings naar een specifieke hal te verplaatsen. Ook kunnen hiermee de wagons of locomotieven vanuit de ene hal naar een andere hal worden getraverseerd, bijvoorbeeld van een schadeafdeling naar een assemblageafdeling.

Het grote voordeel van de traversebrug is dat er geen lange en kostbare omloopsporen met veel wissels aangelegd hoeven te worden. Tevens blijft er ruimte beschikbaar voor andere doeleinden.

Maatwerk

Traversebruggen worden op maat gemaakt. Met name de overspanning, belasting en het aantal te bedienen sporen bepalen de uitvoering. Ook qua bediening zijn er vele mogelijkheden, denk aan handbediening met positionering op zicht, tot (semi) automatische positionering door middel van radiografische bediening of via een netwerk. Het besturingssysteem kan tevens worden opgenomen in een onderhoud en operationeel diagnostisch systeem. De brug zal verder worden voorzien van de nodige beveiligingen zoals een beveiliging tegen afrijden, een inschakelbare walvergrendeling en alle noodzakelijke seinverlichting.

De totale uitvoering bestaat uit het ontwerpen, fabriceren, leveren en monteren van de complete traversebrug. Alle beveiligingen en signaleringen dragen bij aan een veilige en gebruiksvriendelijke installatie. Daarbij adviseren wij onze klanten over de civiele interface tussen wal en traverse.

Referentieprojecten

Vraag offerte aan

Wilt u een offerte aanvragen, of wilt u meer weten over onze producten of diensten?

Bel ons op:
+31 (0) 226 – 42 53 00

U kunt natuurlijk ook dit contactformulier invullen en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.