Peel Ports rail constructie op ballast bed – fase 2 gereed

Bemo Rail heeft afgelopen week fase 2 afgerond in Liverpool. Na de succesvolle afronding van fase 1 in 2016, is ook fase 2 naar volle tevredenheid van Peel Ports en McLaughlin & Harvey Ltd afgerond.

Voor de diepwater containerterminal van Peel Ports Group in Liverpool (Engeland) hebben we kraanrail met betonnen dwarsliggers op ballastspoor geplaatst. Onze eigen engineering afdeling heeft voor het Bemo Rail ballast systeem ook de oplossingen voor de krikpunten en stormverankering van de kranen ontworpen en samen met de buffers in onze eigen werkplaats geproduceerd.

Op de 1386 meter lange rails bewegen de diverse CRMG kranen in de verschillende stack velden. Bemo Rail is met 50 jaar ervaring wereldwijd, expert op het gebied van kraanbanen voor o.a. CRMG, STS, Gantry Cranes en ballastbed constructies.

Rails op ballast

Ballast Het gebruik ban een ballastbed zorgt voor stabiliteit, het dempen van de trillingen en voor de afvoer van overtollig regenwater. Als de constructie volledig gevuld is, kunnen de dwarsliggers in hoogte worden uitgelijnd. Met een hydraulische krik wordt de rail in de juiste positie genivelleerd. Met de speciaal door Bemo Rail ontworpen stopmachine wordt de ballast onder elke dwarsligger verdicht.

Bemo Rail heeft speciaal voor kraanrailconstructies met hoge wielbelastingen een eigen betonnen dwarsligger. De rails wordt gemonteerd op een dwarsligger, met een zware veerklem en een elastische onderlegplaat. De dwarsligger kan zeer nauwkeurig worden aangebracht in een ballastbed, grindbed, op zandcementstabilisatie, of in repak.

Meer informatie

 

Deel dit artikel