Kraanbaan renovatie Tata Steel

Met succes een mooi project opgeleverd! Afgelopen periode heeft Bemo Rail tijdens een periodieke stilstand een kraanbaan renovatie uitgevoerd op Tata Steel in IJmuiden.

Bemo rail heeft in opdracht van Tata Steel IJmuiden een kraanbaan op hoogte gerenoveerd. Over de kraanbaan rijdt een halfportaalkraan die stalen plakken transporteert, de baan is onderdeel van het productie proces van de Oxystaalfabriek 2. De kraanbaan constructie was over 115 meter ernstig versleten en diende gerenoveerd te worden. De werkzaamheden zijn doorlopend uitgevoerd in een netto stilstand van 72 uur.

Gerben Fidder, Projectmanager Railtechniek: “Het ingewikkelde van een renovatie als deze, is dat je vooraf goed bepaald moet hebben of alle materieel en materialen aanwezig zijn. Een goede afstemming met de klant, maar ook het op tijd rappelleren van de ingekochte materialen, het vooraf testen van het materieel en het ter beschikking hebben van extra machines is noodzakelijk. Het gaat erom dat de wens van de klant op een juiste manier vertaald wordt naar de praktijk. Hoewel we goed voorbereid zijn komen er tijdens een renovatie altijd onvoorziene zaken naar boven. In oogschouw moet gehouden worden dat de  geplande doorlooptijd niet mag uitlopen. Kortom een interessante uitdaging! We kunnen dan ook met trots melden dat alle voorgeschreven werkzaamheden met de beoogde kwaliteit en binnen de geplande tijd heeft uitgevoerd en opgeleverd.”

Wij ontzorgen van begin tot eind
Uniek bij Bemo Rail is dat we dankzij onze in-house engineering afdeling, eigen werkplaats en 50 jaar ervaring, het gehele traject van begin tot eind kunnen verzorgen voor onze klanten. Voor dit project voor Tata Steel, hebben we zelf de productietekeningen gemaakt, de rails is gefreesd en de specifieke klemmen zijn geproduceerd in onze eigen werkplaats in Warmenhuizen.

In de uitvoering hebben onze eigen vaklieden de staalbouwkundige renovatie uitgevoerd. De conserveringswerkzaamheden zijn uitgevoerd door gecertificeerde leveranciers waarvan Bemo de dienstverlening heeft ingehuurd.

Met 50 jaar ervaring staan we ook voor u klaarNaast het juiste materieel beschikt Bemo Rail over adequate en geschoolde vaklieden die uw project afleveren binnen de gestelde kwaliteitseisen. Bemo heeft diverse certificeringen in huis gehaald om daarmee aantoonbaar gekwalificeerd werk af te leveren bij de klant.  Dit zijn als volgt: VCA**, EN1090 EXC-2, DIN en ISO 9001:2015, en ISO 3834-2.

Voor meer informatie over renovaties van kraanbaan, grondrails of nieuwbouw kunt u contact opnemen met 0226 42 53 00 en vragen naar de afdeling railtechniek of kijken kijken naar onze renovatie pagina.

Deel dit artikel