Opdracht Blusloco voor Tata Steel IJmuiden

Recent heeft Bemo Rail van Tata Steel de opdracht ontvangen voor fabricage en leveren van een nieuwe diesel elektrische ‘blusloco’. De blusloco zal worden ingezet op de blusbaan van Kooksfabriek 1, en zal onderhevig zijn aan extreem slechte omstandigheden zoals:  gladde sporen, stoom en warme omstandigheden vooral tijdens het blussen van de cokes, verder stoffige en agressieve omgeving aan de kust.

De aandrijving wordt verzorgd door een dieselmotor met generator, die de twee motoren op de wielstellen aandrijft. Waarbij de uitlaatgas emissie voldoet aan de meest recente industriële norm EU Stage IV. Deze blusloco zal 24/7 en 3 maanden achter elkaar worden ingezet alvorens er binnen de productietijd is voor onderhoud.

Voorafgaand aan de nieuwbouw heeft Bemo ook het Base Design voor Tata uitgevoerd, aan de hand waarvan Tata de opdracht op de markt heeft uitgevraagd. Inmiddels is de constructie van het basis frame gereed en wordt er binnenkort aangevangen met de fabricage van machine compartiment en de bestuurderscabine.

Blusloco TataSteel_frame Blusloco TataSteel_frame

Deel dit artikel